Am primit un material despre cancer, nu știu de unde este preluat (voi încerca să-i verfic sursele), dar conține informații vitale despre flagelul zilelor noastre: cancerul. Și sunt sigură că aproape fiecare dintre noi a cunoscut pe cineva drag sau, pur și simplu, a avut o cunoștință care a murit de cancer. Eu, dacă stau să-i număr pe toți cei pe care i-am cunoscut, mai apropiați și mai depărtați afectiv, și care mi-au fost luați de cancer, atunci cred că mi-ar pieri veselia și aș sta cu corăbiile înnecate, meditând în poziție budistă în fața unui craniu, sub care stă scris: ‘Memento mori’.
Insă, materialul primit are câteva semne că vine dintr-o sursă bine informată și se corelează logic cu alte informații ce circulă printre grupurile studioase și serioase de doctori și doctoranzi din lumea virtuală.
Așadar iată materialul și rămâne să judecați și dvs. Vă rog doar să-l citiți, durează 6-8 minute.

‘După ce ani de zile a spus pacienților că chimioterapia este singura cale pentru a încerca (cuvântul cheie este ‘a incerca’!) să se elimine cancerul, John Hopkins s-a hotărât să prezinte și calea slternativă de tratament a maladiei cancerului.
1. Cu toții avem celule canceroase în corp. Aceste celule nu apar, însă, la testele standard dacă nu sunt în număr de miliarde. Când doctorii spun bolnavilor că nu mai există celule canceroase în corpul lor după tratamentele efectuate, înseamnă doar că testele sunt incapabile să le măsoare deoarece nu mai sunt în număr detectabil.
2. Celulele canceroase apar în corp de 6 pana la 10 ori în timpul vieții unui om.
3. Când sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse și astfel este impiedicată multiplicarea lor și formarea de tumori.
4. Când este diagnosticat cancerul, înseamnă că persoana respectivă are deficiențe nutriționale multiple. Aceste deficiențe pot să apară din cauze genetice, a noxelor din mediul înconjurător, a alimentației și stilului de viață greșite.
5. Pentru a preîntampina deficitele nutriționale multiple , este necesară schimbarea dietei și administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la întărirea sistemului imunitar.
6. Chimioterapia presupune “otrăvirea” celulelor canceroase cu rată mare de creștere, dar astfel sunt distruse și celulele sănătoase cu creștere rapidă din măduva spinării , tractul gastro – intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul, rinichii, inima sau plămânii pot fi iremediabil afectate.
7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, în același timp arde, cicatrizează ți distruge celule, țesuturi și organe sănătoase.
8. Chimioterapia și radioterapia vor reduce, la început, dimensiunea tumorilor. Folosirea îndelungată a acestor tratamente nu va duce, însă, la distrugerea definitivă a lor.
9. Când în corp se acumulează prea multe “deșeuri” toxice rezultate în urma chimio- și radioterapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infecții banale și a complicațiilor lor.
10. Chimioterapia și terapia cu radiații pot favoriza mutații genetice în celulele canceroase, făcându-le foarte rezistente la tratament și greu de distrus. Intervențiile chirurgicale pot determina diseminarea ( împrăștierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze )…
11. O metodă foarte bună de luptă împotriva celulelor canceroase este de a le înfometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.
CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTĂ CU :
a. ZAHĂR
Eliminând din alimentație zahărul, se elimină astfel una din cele mai importante surse de hrană a celulelor canceroase. Inlocuitorii de zahăr, îndulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) au ca baza aspartamul ( E 951), o substanta chimica dăunatoare. Un înlocuitor natural al zahărului ar fi mierea de albine și melasa, dar în cantități moderate. Sarea de bucătărie conține adaosuri chimice pentru a avea culoarea albă. Alternativa ar fi sarea de mare.
b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizează producția de mucus în corp, în special la nivelul
tractului gastro-intestinal. Cancerul este hrănit de acest mucus.
Renuntând la lapte și produsele derivate și consumand lapte de soia neîndulcit, celulele canceroase “mor” de foame ……
c. PH ACID
Celulele canceroase “înfloresc” în mediu acid. O alimentație preponderent carnivoră induce un pH acid în corp, și ar fi mai bine să se consume pește și pasăre în cantități mici, decât carne de vită sau porc.Carnea mai poate conține substanțe administrate animalelor : antibiotice, hormoni de crestere și paraziți, ce daunează în special persoanelor cu cancer
d. O dietă bazată 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub formă de suc, grâu integral, semințe, nuci și fructe, schimbă pH-ul corpului în alcalin. 20 % din alimentație poate fi din alimente gătite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigură necesarul de enzime digestive, ușor absorbabile, care ajung la nivel celular în 15 minute de la consumare și care hrănesc și favorizează creșterea de celule sănătoase. Este bine să se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi. Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .
e. Evitați cafeaua, ceaiul și ciocolata ce pot contine cantități mari de cofeină. Ceaiul verde este o alternativă foarte bună, având și proprietăți anti-canceroase. Cea mai bună bautură este APA – purificată sau filtrată pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele. Apa distilată este acidă, deci evitați-o !
12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat și necesită o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerată rămâne în interiorul intestinului, intră în putrefacție și sporește astfel cantitatea de
reziduuri toxice din corp.
13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine. Renunțarea la carne sau reducerea ei în alimentație duce la eliberarea de cantități din ce în ce mai mari de enzime ; acestea atacă proteinele din peretele celular și permit astfel celulelor specializate să distrugă aceste celule canceroase.
14. Unele suplimente nutritive ajută la întărirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, conținut de tărâțele de grâu,semințe, nuci ), Essiac (ESSIAC este o formulă din plante ce a fost utilizată din anul 1922 de o soră medicală din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienți cu afecțiuni grave. Cele opt plante din reteța originală sunt: ciuline sfânt, rădăcină de brusture, laminaria, trifoi roșu, ulm cu coaja netedă, rădăcină de revent turcesc, năsturel, măcris mărunt), antioxidanți, vitamine, minerale, etc., toate stimulând imunitatea să lupte și să distrugă celulele canceroase.
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programată a celulelor, metoda naturală a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite și inutile.
15. Cancerul este o boală a minții, corpului și spiritului. Gândirea pozitivă și o fire activă ajută pe cel care luptă cu cancerul să supravietuiască. Furia, neiertarea și amărăciunea “construiesc” un mediu stresant și acid în corp. Trebuie să învătam să avem un spirit iubitor și iertător, să ne relaxăm și să ne bucurăm de viață !
16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta în prezenta oxigenului. Facând exerciții fizice zilnice și de respirație, oxigenul ajunge adânc,la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importantă pentru distrugerea celulelor canceroase
ATENȚIE
1. Nu introduceti recipienți de plastic în cuptorul cu microunde.
2. Nu congelați apa.
3. Nu puneți în microunde recipiente cu capace de plastic …. Dioxina este o substanță ce provoacă cancer în special la sâni. Este extrem de toxică pentru celulele corpului. Dioxina este eliberată din plasticul sticlelor cu apă introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sănătate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pândesc sănătatea. A vorbit despre dioxină și răul pe care îl poate face… Să nu se încălzească mâncarea la cuptorul cu microunde în vase de plastic….. Este vorba, mai ales, de mâncarea ce conține grăsime. A recomandat, în schimb, folosirea de vase de sticlă sau ceramică pentru a încălzi mâncarea. Se obțin aceleași rezultate, dar fără dioxină.’

Poate că unii dintre voi l-au mai citit, însă eu l-am citit pentru prima dată acum. Câteva lucruri mi se par neclare, totuși. Pe care aș vrea să le discut cu voi. Dacă, după o anumită vârstă (când se presupune că organismul începe să îmbătrânească și să aibă carențe  de vitamine si minerale esențiale, mai des decât este așteptat, deoarece aici se aplică foarte bine dictonul ‘cum îți așterni la tinerețe, așa viețuiești la bătrânețe’) femeile și bărbații, se îmbolnăvesc de osteoporoză (mai des femeile, desigur), care denotă o lipsă de calciu din corp, și se știe că produsele lactate (în special laptele) furnizează, în mare parte, organismului necesarul de calciu, atunci de ce acestea sunt dăunătoare??? Despre faptul că un recipient din plastic, în care se încălzește mâncare în cuptorul cu microunde, se descompune în reziduuri toxice care migrează în mâncare, am mai citit și acest fapt este valabil și pentru tigăile de teflon (chiar și cele mai bune – gen TEFAL etc) în care, în mod obișnuit, oamenii își încălzesc sau prepară mâncarea. Ce e de făcut? Doar nu poți s-o încălzești în pumni?

Reclame