Fiindcă ador peștele și fac eforturi să consum mâncare cât mai curată (o să-mi rânjiți în față și o să mă întrebați parșiv: mai există așa ceva?), fără aditivi, chimicale, coloranți, potențiatori de arome, agenți de afânare și de păstrare/ conservare etc, am descoperit o altă modalitate de a face pastă de pește fără să folosesc untul clasic, care, după mulți, este la fel de dăunător sănătății ca și margarina – ceea ce înseamnă să consumi …plastic și vai de mama lor de artere sangvine! Așadar, tot ce vă trebuie este …tot un fruct de avocado, o cutie de pește (sardine, ton) în suc propriu (nu uitați sau dacă nu știți încă: conservele de pește în ulei sunt la fel de dăunătoare, ca și cum ați consuma ulei rafinat de floarea soarelui, provenit din solvenți industriali, extrași din petrol!), o lămâie (ca să nu se oxideze avocado-ul și să mai luați din gustul gras al fructului…), oregano, cimbru. Toate astea se amestecă și se sfărâmă cu furculița sau se pun într-un blender. Puteți adăuga puți ulei virgin de măsline, floarea soarelui, porumb, orez sau sâmburi de struguri, ca să-l faceți mai succulent. Este o minune! Sănătos (plin de grăsimi nesaturate: omega3, omega6 etc) și ușor de digerat!

Anunțuri