Fiindcă vorbeam despre ce e bine să mănânce omul, ca să-și păstreze sănătatea, de vreme ce majoritatea bolilor noastre provine dintr-o alimentație greșită, am să vă prezint un antreu numit ‘carpaccio‘. Ne-am înconjurat de lucruri care ne dăunează în cel mai înalt grad, care ne induc celule distrugătoare în corp, într-un cuvânt ne provoacă cancer.
Pentru cei care încă nu știu, a mânca carpaccio înseamnă a mânca carne de vițel crudă. Sunt, mai exact, felii de vițel tăiate foarte subțire, aproape transparente de subțiri ce sunt.
Cum se consumă carpaccio în cel mai simplu și ‘negătit‘ mod?
Se pune o felie de carne pe pâine prăjită, unsă în prealabil cu unt sau cu puțin ulei de măsline, iar deasupra feliei de carne se presară sare și piper. Eu mai adaug cimbru (este știut că acest ingredient este, alături de lămâie și usturoi, un antibiotic natural) și usturoi granule.
E un deliciu, vă garantez. Și, în afară de asta, cuprinde fier, atât de necesar eliminării anemiei la copii și procesării vitamiei D în organism.
21/11/2009
Carpaccio
Posted by tagore6699 under Rețete culinare | Etichete: carne de vițel, carpaccio, Rețete culinare |[2] Comments
01/02/2011 at 11:12 am
daca spuneti ca, carnea crudaeste sanatoasa atunci de ce suntem indrumati sa cosumama carnea preparata bine ca sa nu luam anumite boli?
02/02/2011 at 11:45 am
Prepararea în exces a mâncării, prin fierbere sau prăjire, la temeperaturi înalte, care distrug, în realitate, orice calitate nutritivă a preparatului – este dăunătoare sănătății. Din această cauză, omul modern a ajuns să mănânce în exces pentru că nu se satură, hrana pe care o îngurgitează nu e sățioasă (îi lipsesc nutrienții!). Din păcate, au mai rămas foarte puține lucruri sănătoase de mâncat pentru marea majoritate, desemnată generic prin termenul ‘populație’ ! Asta e trista realitate, pe care continuăm s-o ignorăm. Ați auzit de Codex Alimentarius și de doctorul Mencicopinschi, specialist în alimentație și de semnalele lui de alarmă în privința aceasta? Tot ce pot susține, cu fermitate, în fața dvs. este că, între mezeluri – salam șuncă, cremvurști ori alte afumături – și carnea crudă este mai sănătos pentru organismul nostru să consume o felioară – două, chiar trei de carpaccio, transparent ca celofanul, în condițiile descrise în rețeta de mai sus…